Výstava „Genocida Arménů: titulní strany světového tisku“ od 11. listopadu v Centru studií genocid Terezín

Výstava materiálů z archivu Muzea arménské genocidy v Jerevanu je věnována historické roli zahraničních médií při šíření informací o zločinech páchaných Osmanskou říší na křesťanských obyvatelích. Autorem výstavy je jeden z předních badatelů v oboru studií genocid Hayk Demoyan

Výstava je unikátní výtvarnou kolekcí titulních stran dobového tisku přelomu 19. a 20. století. K vidění jsou kresby a další materiály převážně britských, francouzských, německých, ruských a amerických médií.        

Výstava bude zahájena v neděli 11. listopadu 2018 od 11 hodin ve výstavních prostorách Centra studií genocid Terezín (Dělostřelecká kasárna, Akademická 409) – symbolicky v den stého výročí ukončení první světové války.

Součástí zahajovacího programu bude veřejná debata na téma „Genocida a média“, které se zúčastní publicista a badatel Stanislav Motl, výzkumník Univerzity Karlovy a autor studie „Arménská genocida: příčiny, průběh a osobní svědectví 1915-1922“ Marek Jandák, politolog a historik Zdeněk Zbořil a ředitel Centra studií genocid Terezín Šimon Krbec. 

Akce je pořádána ve spolupráci s Velvyslanectvím Arménie v České republice.

Tisková zpráva ke stažení: TZ_Terezin_vystava_genocida_09112018 

Vstup na vernisáž je zdarma. 

PROGRAM 11. 11. 2018:

11:00 Slavnostní zahájení výstavy „Genocida Arménů: titulní strany světového tisku“

12:00 Veřejná debata „Genocida a média“

13:00 Společenské setkání s občerstvením

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktivity, Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.